Θεατρική παράσταση ” Το γιοφύρι της Άρτας και οι Λυγερές του κάτω κόσμου”.

Το φιλανθρωπικό σωματείο, την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, γιορτάζοντας τη μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου, μετά την καθιερωμένη αρτοκλασία στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων Παιανίας, κάλεσε τα μέλη του φιλανθρωπικού και του αθλητικού σωματείου να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν ” Το γιοφύρι της Άρτας και οι Λυγερές του κάτω κόσμου” . στη νέα της εκδοχή, με νέα προσαρμογή /ερμηνεία των Αμαλία Τσεκούρα και Κωνσταντίνου Ευστρατίου με συνεργάτη σκηνοθέτη την Κωνσταντίνα Τάκαλου.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση του έργου αφορούσε στη συγκλονιστική ιστορία της γυναίκας του Πρωτομάστορα που θυσιάζεται από τον άντρα της προκειμένου να στεριώσει επιτέλους το γεφύρι της Άρτας «που ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν». Το ομώνυμο δημοτικό τραγούδι γίνεται οδηγός για ένα συναρπαστικό ταξίδι με πρωταγωνίστριες τις «Λυγερές του Κάτω Κόσμου» , τις νεαρές γυναίκες που για αιώνες θυσιάζονταν για χάρη της οικογένειας και της κοινωνίας είτε μεταφορικά, είτε κυριολεκτικά όπως η «Λυγερή» του Γεφυριού της Άρτας.

Τη θεατρική εκδήλωση παρακολούθησαν τα μέλη μας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τα οποία εκτίμησαν την ποιότητα του έργου που παρουσιάστηκε. Το κοινό αντάμειψε τους ηθοποιούς με ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα.